Ştiri

Conducerea companiei germane KOSTAL în vizită la ZEL ”BĂLȚI”

În perioada 18 – 19 iulie 2013 conducerea companiei germane Kostal (www.kostal.de) a realizat o vizită de documentare în Zona Economică Liberă ”BĂLȚI”. Compania este printre liderii mondiali în producția elementelor electronice și electromecanice de comandă și control în industria automotive.

Astfel, în prima zi a fost vizitată Subzona nr. 4, amplasată în or. Strășeni în care proeictele investiționale pot fi implementate în termen restrâns, dat fiind faptul că există toată infrastructura necesară. În cea de-a doua zi, a fost vizitată Subzona nr. 3, amplasată în mun. Bălți, unde pot fi implementate proiectele tip ”GREENFIELD”.

În cadrul întrunirii, Administratorul principal al ZEL ”BĂLȚI”, dl. Marin CIOBANU a realizat o prezentare detaliată a oportunităților investiționale ce pot fi valorificate în Republica Moldova de către compania germană, ca exemplu real servind activitatea cu succes a companiilor străine ce activează deja aici.

La finalul întrunirii, partea germană a dat asigurări că va analiza cu atenție informațiile primite și posibilitățile de colaborare, astfel încât să revină cu un răspuns în viitorul apropiat.