Ştiri

Reprezentanții Ambasadei Olandei din Chișinău, în vizită la ZEL „Bălți”

Reprezentantul Ambasadei Olandei la Chișinău, consilier pe domeniul economic Dl Roy Hans, a efectuat miercuri, 01 februarie curent, o vizită de lucru la Black Sea-Ems SRL, companie cu capital olandez,  rezident al  Zonei Economice Libere „Bălți”, subzona nr.4 din mun. Strășeni. În cadrul vizitei consilierul ambasadei împreună cu Dna Maarit Ivalo, reprezentant al Agenției pentru dezvoltarea antreprenoriatului din Olanda și viceadministratorul zonei, Dna Tatiana Dormenco, au vizitat secția de producere a companiei și au purtat discuții despre proiectele investiționale precum și oportunități de dezvoltare în cadrul zonei libere.

În acest context, reprezentantul Ambasadei Olandeze s-a arătat  interesat de proiectul investițional al companiei BlackSea-Ems privind asamblarea stațiilor de alimentare cu energie electrică a autovehiculelor.  Bateriile pentru automobilele electrice  fiind o sursă ecologică de alimentare, ar putea reduce consumul de benzină și emisiile de CO2 prin prisma îmbunătățirii eficienței energetice.

Totodată Consilierul Roy Hans precum și rezidentul Black Sea-Ems SRL, și-au manifestat interesul de a fi  parteneri  la dezvoltarea instituției de învățământ – Colegiul de Inginerie, proiect care are menirea de a pregăti tehnicieni și manageri de nivelul 1 în baza sistemului dual de instruire.