Ştiri

Rezultatele concursului din 04 Noiembrie 2014

1. ÎCS ”TRAIDEN CZC GRUP” SRL, parte a grupului ”Traidenis” din Lituania, care este lider la nivel european în producerea vaselor din fibră de sticlă pentru stațiile de epurare biologică a apelor menajere. În cadrul ZEL ”BĂLȚI” compania intenționează să dezvolte  proiectul investiţional „Producerea recipienților din fibră de sticlă pentru stațiile de epurare biologică a apelor menajere, pastrarea produselor petrochimce și apei potabile”. Această producţie prezintă interes nu numai pentru piaţa externă, unde se planifică a fi exportate 70% din volumul total realizat, dar şi pentru piaţa internă, unde de asemenea în următorii ani, urmează a fi implementate proiecte de aprovizionare a localităților cu apă potabilă și servicii de canalizare.

Pentru atingerea capacităţii de producţie planificate, rezidentul urmează să investească 18,5 mln. euro în construcția unei uzine pe teritoriul Subzonei nr. 3 a ZEL ”BĂLȚI”. La prima etapă vor fi create 150 locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar de peste 6 mii lei, iar volumul total al vânzărilor va fi de 30 mln. euro anual. Începutul activității este planificat pentru trimestrul II al anului 2015.

2. ÎCS ”BLACKSEA-EMS” SRL, parte a concernului olandezPower Research Electronics B.V.” cu proiectul investiţional „Producerea echipamentului de comandă și control pentru sistemele de iluminare cu becuri LED”.

Rezidentul planifică să investească 1,5 mln. euro, care vor fi folosiţi atît la reconstrucția încăperilor de producţie, cît şi la procurarea utilajului necesar. La prima etapă volumul vânzărilor anuale al producţiei industriale va constitui nu mai puţin de 1 mln. euro. Vor fi create 40 locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar 340 euro. Întreprinderea intenționează să înceapă activitatea din trimestrul III al anului 2015, în cadrul Subzonei nr. 4 a ZEL ”BĂLȚI”, amplasate în or. Strășeni.

2. ÎCS ”EMIPANEL” SRL, avînd ca țară de origine a capitalului Italia, va dezvolta proiectul investiţional „Producerea panourilor sandwich cu umplutură de poliuretan” în cadrul Subzonei nr. 4 a ZEL ”BĂLȚI”, amplasate în or. Strășeni.

Rezidentul planifică să investească 5 mln. euro pentru procurarea utilajului necesar. Volumul vânzărilor anuale al producţiei industriale va constitui nu mai puţin de 4 mln. euro. Vor fi create 30 locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar 400 euro. Întreprinderea intenționează să înceapă activitatea din trimestrul I al anului 2015.