Ştiri

Rezultatul concursului din 20 august 2013

La 20 august 2013 în cadrul ZEL „Bălţi” a avut loc un nou concurs pentru obţinerea statutului de rezident al zonei libere, în urma căruia au fost desemnate învingătoare două întreprinderi cu capital italian: ÎCS ”CECCATO PRODUCTION” SRL şi ÎCS ”EASTSORD PRODUCTION” SRL.

ÎCS ”CECCATO PRODUCTION” SRL cu proiectul investiţional „Producţia complexelor de spălătorii automatizate a mijloacelor de transport rutier”. Această producţie prezintă interes nu numai pentru piaţa externă, unde se planifică a fi exportate 85% din volumul total realizat, dar şi pentru piaţa internă, unde de asemenea există necesitatea în serviciul de spălare automatizată a autovehiculelor.

Pentru atingerea capacităţii de producţie planificate rezidentul urmează să investească pînă la 2,5 mln. euro.  La prima etapă vor fi create 12 locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar de peste 6,5 mii lei, iar volumul total al vânzărilor va fi de 60-70 mln. lei anual.

ÎCS ”EASTSORD PRODUCTION” SRL cu proiectul investiţional „Producția utilajului de sterilizare a instrumentelor medicale”. Medicina din Republica Moldova are nevoie de echipament modern pentru sterilizarea instrumentelor medicale, astfel 50% din producţia realizată va fi livrată  pe piaţa internă, iar restul producţiei va fi exportată în ţările CSI.

Rezidentul planifică să investească pînă la 2 mln. euro care vor fi folosiţi atît la reconstrucția încăperilor de producţie, cît şi la procurarea utilajului necesar. La prima etapă volumul vânzărilor anuale al producţiei industriale va constitui nu mai puţin de 50 mln. lei. Vor fi create 21 locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar foarte atractiv (aproximativ 11 mii lei).

Ambele întreprinderi planifică să-şi organizeze activitatea în teritoriul subzonei nr. 4 a ZEL ”Bălţi” din or. Strășeni. Primele produse urmează a fi puse în vânzare în primul semestru anul 2014.