PRINCIPALA

(copy 1)Stimaţi vizitatori,

Am deosebita plăcere să Vă salut prin intermediul site-ului Zonei Economice Libere Bălți, creat în scopul facilitării accesului Dumneavoastră la informaţia despre opurtunitățile și avantajele pe  care le oferă ZEL Bălți, iar în acelaşi timp, pentru a oferi o posibilitate în plus de comunicare interactivă între potențialii investitori și instituție.

Pe aceasta cale doresc deasemenea să Vă aduc la cunostință faptul că, poziționarea geografică favorabilă a Republicii Moldova oferă o platformă investițională deosebită, cu oportunități de prima clasa la export spre UE și țările CSI. Astfel pe de o parte, de la 1 martie 2008 Republica Moldova beneficiază de un regim comercial  preferenţial, cu un grad sporit de liberalizare, acordat în mod unilateral de Uniunea Europeană și pe de alta parte, Republica Moldova a semnat 16 acorduri de comert liber în cadrul C.S.I. și a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.

Regimul comercial al Preferinţelor Comerciale Autonome oferă acces liber pe piaţa Uniunii Europene, cu condiţia că exporturile din Republica Moldova îndeplinesc regulile Uniunii Europene privind originea mărfurilor. Acesta este extins asupra unui grup de peste 12000 unităţi şi include practic toate produsele enumerate în Nomenclatorul Combinat de Bunuri, inclusiv majoritatea produselor industriale, agricole si piscicole. În urma obţinerii regimului Preferinţelor Comerciale Autonome în relaţiile economice cu Uniunea Europeana, Moldova este unica ţară din spaţiul Comunităţii Statelor Independente care a atins un asemenea nivel de cooperare în raport cu Uniunea Europeană.

Datorită celor menționate mai sus, dar și facilităților fiscale și vamale pe care le oferă legislația Republicii Moldova pentru zonele libere, amplasarea organizaţiilor internaţionale şi corporaţiilor transnaţionale în perimetrul ZEL Bălți, pentru derularea afacerilor dintre pieţele de vest şi est, va produce cu certitudine rezultate optime scontate, depășind așteptările D-stră. Dacă sînteţi interesaţi să aflaţi mai multe despre proiectele investiționale care urmează a fi valorificate în ZEL Bălți, Vă propun să accesaţi link-ul proiecte investiționale sau să vizionați prezentarea ZEL ”BĂLȚI” .

Vă mulțumesc în numele tuturor cetăţenilor mun. Bălți, pentru faptul că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, și sper că veţi putea găsi şi oportunităţi de afaceri, asigurându-Vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii, deschise şi transparente.

Vă asigur, totodată, că obiecţiile şi sugestiile Dumneavoastră sînt binevenite, fiind convins, că împreună, vom reuşi să identificăm noi posibilităţi de cooperare reciproc avantajoase,

Marin CIOBANU

Administrator principal...