Ştiri

Forumul de afaceri moldo-emiratez – oportunități de cooperare economică

Organizația pentru Atragere a Investițiilor și Promovarea Exporturilor în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri (AOAM ) au organizat la Chișinău, Forumul oamenilor de afaceri din Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite. Evenimentul a reunit peste 100 companii din Republica Moldova și circa 20 de manageri ai celor mai mari companii emirateze, administratori ai zonelor economice libere, fonduri de investiții, dar și demnitari de stat.

Forumul a fost deschis de miniștrii Economiei din cele două state, Octavian Calmâc și Sultan Bin Saeed Al Mansoori. Oficialii și-au reiterat disponibilitatea pentru cooperare și dinamizarea dialogului de afaceri pentru valorificarea oportunităților investiționale și comerciale.

În cadrul întîlnirilor bilaterale (B2B), Administratorul principal, a discutat cu reprezentanții Ajman Free Zone, Abdalla Ali Abdalla Abdelrahman Al-Ali și Ahmed Alhashimi și Vicedirectorul al Road and Transport Authority, Ahmad Yousuf Almulla.

Delegația emirateză a manifestat un interes sporit  privind climatul investițional și oportunitățile investiționale în regim de zonă liberă și măsurile de protecție a investițiilor străine în cadrul Zonei Economice Libere ”Bălți”.