Ştiri

Rezultatul concursului din 08 iunie 2016

LA 08 IUNIE 2016, ÎN CADRUL ZEL „BĂLŢI” A AVUT LOC ȘEDINȚA COMISIEI DE CONCURS PENTRU SELECTAREA NOILOR REZIDENȚI, ÎN URMA CĂRUIA AU FOST DESEMNATE  ÎNVINGĂTOARE URMĂTOARELE  ÎNTREPRINDERI:


”Sumitomo Electric Bordnetze” SRL (SEBN), membru al grupului  Sumitomo Electric Industries Group, care este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali din industria de automobile. Producţia de bază a companiei este reprezentată de cablajele electrice, componentele electrice şi electronice ale sistemelor de control pentru automobile. În cadrul ZEL ”BĂLȚI” compania intenționeză să dezvolte proiectul economic ”Producerea modulelor de cablaje și a dispozitivilor electrice pentru autoturizme”. Investiția impresionantă a SEBN este preconizată să atingă cifra de 35 milioane euro, și urmează să fie unul dintre cele mai importante proiecte investiționale de tip Greenfield în Republica Molodva. SEBN își va construi propria fabrică în Subzona ZEL Bălți din or. Orhei, pe terenul aflat în proprietate publică, ce aparține administrației publice a or. Orhei. Pentru început SEBN planifică vânzări anuale nu mai puţin de 1,5  mln. Euro, iar în procesul de producer vor fi antrenați circa 2500 locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar de circa 6 mii lei.

ÎM ”Servicii Comunale – locative” Orhei, este o întreprindere creată în baza deciziei Consiliului Municipal Orheri, ca agent economic care își desfășoară independent abilitatea de întreprizător pentru a obține venit, prin gestionarea cu diligență a bunurilor publice. În cadrul ZEL „BĂLȚI” compania intenționează să dezvolte  proiectul economic „ Darea în locațiune a terenului public”, teren pe care urmează să fie construită fabrica de producere a gigantului industrial Sumitomo Electric Industries Group în Moldova. În proces vor fi create 3 locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar de 5 mii lei. Întreprinderea intenționează să înceapă activitatea din trimestrul II al anului 2016.