Ştiri

Vizita Administratorului ZEL ”BĂLȚI” în Washington, SUA

     În perioada 27 – 29 ianuarie 2012, de către Administratorul Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” a fost realizată o vizită de afaceri în Washington, SUA, organizată cu suportul Ambasadei Republicii Moldova în SUA.

     Scopul vizitei a fost realizarea unor întruniri bileterale cu administrația cîtorva companii mari din SUA și Mexic, pentru prezentarea oportunităților investiționale în  cadrul ZEL ”BĂLȚI”.

     Astfel, în data de 27 ianuarie au fost realizate întruniri bilaterale cu dl. Gary LIPSKY, directorul ”CleanPower Ventures” (www.cleanpowerventures.com), companie din domeniul optimizării proceselor industriale în vederea reducerii emisiilor de carbon, dl. Shaun Enright, vice-președintele concernului ”SINESTRA” (www.sinestra.com), companie din domeniul IT și dl. Gintaras Sadauskas, directorul ”Alfa Business Advisors” (www.alfaba.com), companie din domeniul consulting-ului energetic.

     În data de 28 ianuarie au fost realizate întruniri bilaterale cu dl. Ken Flechler, vice-președintele concernului energetic ”PIKE” (www.pike.com) și dl. William Campbell, directorul ”Gibson Dunn” (www.gibsondunn.com), companie din domeniul asistenței juridice a tranzacțiilor investiționale internaționale.

     În data de 29 ianuarie a avut loc întrunirea bilaterală cu administrația concernului mexican ”OTTOMOTORES” (www.ottomotores.com), lider mondial  în proucerea generatoarelor electrice industriale.

    Participanții la întruniri au manifestat disponibilitatea de a precăuta posibilitatea dezvoltarii afacerilor în ZEL ”BĂLȚI” și a oferi suport informațional Administrației.