Ştiri

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova promovate în cadru Forumului de afaceri Moldova – Austria

Evenimentul, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Secţia Comercială a Ambasadei Austriei, s-a desfășurat pe 03 februarie curent, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”.

Forumul a fost organizat cu scopul atragerii investițiilor și dezvoltarea climatului favorabil  în dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre Moldova și Austria.

În cadrul forumului, celor 11 companii austriece , le-au fost prezentate oportunitățile învestiționale în sectoarele IT, construcţii, sănătate, agricultură, prioritare pentru economia Republicii Moldova. Totodată, prezent la eveniment, Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a mulţumit companiilor austriece care au investit în țara noastră, în sectorul bancar, construcții, transport etc. şi a dat asigurări că Guvernul Republicii Moldova va susține toate măsurile întreprinse de mediul de afaceri din cele două state.

Administrația Zonei Economice Libere “Bălți”, a prezentat oportunitățile investiționale în regim de zonă liberă în cadrul unei întrevederi B2B, cu reprezentanții mediului de afaceri din Austria.