Ştiri

Ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău, în vizită la ZEL ”Bălți

Vineri, 24 februarie curent, o delegație în frunte cu Excelența Sa Ambasadorul Republicii Turcia, Hulusi Kilie, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din Turcia, a efectuat o vizită de lucru la Zona Economică Liberă ”Bălți”. Astfel că pe parcursul a cîteva ore oaspeții s-au informat despre proiectele investiționale în derulare  precum și oportunitățile de dezvoltare ale zonei libere.

Administrația Zonei Economice Libere ”Bălți”, a prezentat facilitățile investiționale în regim de zonă liberă în contextual fluxului internațional de investiții străine directe, concomitent abordând și măsuri de colaborare cu atașatul economic al ambasadei, în vederea atragerii investitorilor din Republica Turcia în Republica Moldova.

La rândul său, Excelența Sa, ambasadorul, a menționat, că mediul de afaceri a Repulicii Turcia manifestă  un interes sporit în ceea ce privește climatul comercial – economic a Republicii Moldova datorită semnări a Acordului privind promovarea și protecția reciprocă a investitorilor, astfel exprimându-şi încrederea că cele două țări pot obține rezultate importante în plan economic, inclusiv și la nivel regional. Cu atăt mai mult, că în cadrul aceleiași vizite ambasadorul a anunțat despre deschiderea unui consulat al Turciei la Bălți.

Este de menționat că acestă vizită este rezultatul participării administratorului principal al ZEL”Bălți ” la Forumul de afaceri moldo – turc care s-a desfășurat la Instambul în luna decembrie a anului trecut. Forumul moldo-turc a fost, organizat cu scopul dezvoltării relațiilor economice și comerciale moldo – turc, precum și identificarea unor noi posibilități în contextul intrării în vigoare, începând cu 1 noiembrie curent, a Acordului de Comerț Liber dintre Republica Moldova și Republica Turcă.