Ştiri

Grupul companiilor NAVEL din Italia in vizita la ZEL ”BĂLȚI”

       In luna iulie 2010, Administrația Zonei Economice Libere “BĂLȚI” a fost vizitată de reprezentanții Concernului italian NAVEL.  Vizita a fost planificată în urma forumului Economic ”MOLDOVA BUSINESS WEEK” desfășurat în luna iunie 2010. Scopul vizitei a fost documentarea cu sitația existentă în ZEL ”BĂLȚI”, în vederea construcției unei uzine de producere a panourilor de bord, elementelor de interior pentru iahturile maritime, led-urilor si panourilor fotovoltaice.

Notă:

Grupul de companii NAVEL SRL a fost fondat în anul 1997 în Italia, prin compilarea a patru mari companii cu activităţi diverse: la Semaforica Srl (Semafoare cu LED-uri), CT Elettronica Srl (Panouri electronice informative), TRITEC Srl (Sisteme de panouri solare) şi ACQUARIA Srl (Sisteme de tratare a apei potabile şi reziduale). Printre activităţile de bază ale acestora se mai numără: producerea sistemelor şi panourilor de bord pentru iahturile maritime, producerea panourilor fotovoltaice, producerea becurilor LED şi a sistemelor de iluminat cu acestea (inclusiv semafoarele rutiere şi lămpile de iluminare stradală), producerea sistemelor de captare a energiei solare şi alte elemente ale sistemelor de captare şi transformare a energiei de la sursele regenerabile.

Pentru proiectul investiţional în Zona Economică Liberă „Bălţi” sunt preconizate investiţii de cca. 10 mil. euro pentru dezvoltarea uzinei complexe de producere a componentelor pentru semafoare şi panouri informative.

Numărul locurilor de muncă nou create va constitui 200 de persoane. Vânzările prognozate, în spaţiul CSI şi Uniunea Europeană, vor depăşi 5 mil. de euro anual.